Monday 21 July 2008

CAT: Que m'equivocaré un altre cop?

Fa una mica més de mig-any vaig preveure que els problemes que teníem aleshores amb rodalies – sobre tot amb la línia 2 que connecta Vilanova i la Geltrú amb l’àrea metropolitana – li costarien molts vots al Zapatero. El que després va passar era el contrari: a les eleccions estatals va donar la nostra ciutat un suport més fort que mai al PSC. Per a un estranger com jo és difícil d’entendre com el partit ha aconseguit aquesta lleialtat.

Fins ara penso que PSC ha sabut integrar el catalanisme al partit, no obstant això, ara vindrà la gran proba. El defícit pressupostari de la Generalitat creix cada cop més rápidament i alhora han demonstrat les balances fiscals del mateix govern espanyol que el país paga desequilibradament molt més a l'estat que en rep.

Als meus ulls, deu haber-hi condicions perfectes per un gran compromís entre els principals partits polítics de Catalunya per demanar que això es corregeixi. Si no ara, llavors quan? Tocarà al PSC de demonstar-nos si era veritat això que va dir en Montilla al Zapatero durant el congrés, que "Els socialistes catalans t'estimem molt, però encara ens estimem més Catalunya" “

Per si de cas PSC votarà un acord amb PSOE que no serà a favor dels interesos catalans, espero que per fi l’electorat reaccioni. Però, com ja sabeu, jo m’he equivocat abans.
- - -

Related media: LaVanguardia 1; Avui 1, 2, 3
- - -

Technorati tags: Catalunya, Montilla, PSOE, PSC, Vilanova, Zapatero,

2 comments:

Anonymous said...

Hola! Fa un parell de dies vaig descobrir el teu blog i et vull felicitar pel teu alt nivell d'enteniment i immersió en la llengua i cultura catalana.

Erik Wirdheim said...

Hola Marti,

Gràcies per animar-me.

Això de l'enteniment és, diguem, un projecte en desenvolupament -"Work in Progress"!

//Erik