Wednesday, 30 July 2008

ENG: Fans of the Festa Major


The pictures form part of Ordlös Onsdag (Wordless Wednesday, in Swedish).

Technorati tags: Catalonia, Festa, Garraf, Vilanova

11 comments:

Thérèse said...

Vackra solfjädrar. Spansk fiesta (eller katalansk) som jag antar det är , är alltid kul. Jag känner mig lite vilsen för jag trodde Nejma var tillbaka så jag har inte lagt upp Mr Linky. Men det verkar än så länge inte komma upp nåt på hennes blogg. Vill också lägga ut bilder. Avvaktar väl tills imorgon och kollar om Nejma dyker upp

Erik Wirdheim said...

Thérèse,

Tack för att du tittade förbi i alla fall. Var faktiskt inne hos Pumita och dig igår natt, men var lite för trött för att kommentera. Lovar att återkomma.

Och att Mr. Linky inte är uppe visar väl på bristerna med "spontanorganisation", eller hur man nu skall beskriva strukturen bakom Ordlös Onsdag.

//Erik

Karolina said...

Vilken fin gatudekoration. Var är detta?

Randi said...

Så läckert dekorerat!
Vackra bilder dessutom!

Sara said...

Är det ok att ta med sig en hem när festen är över? ...det hade ju kunnat bli en trevlig väggdekoration ;-)

Gullvi said...

Jätttefina solfjädrar

Gullvi

myrica said...

Härliga bilder!

Vilken är traditionen bakom Festa Major?! Finns det något särskilt festföremål/orsak/högtid/död kung el. dyl. i bakgrunden?

Ciqi

Marianne said...

Åh en sån skulle jag behöva nu. Vi har ju så varmt.

Pumita said...

Jag var också här vid midnatt och kikade. Började skriva något men ögonen gick i kors så jag tänkte att det är bäst att vänta till idag så jag inte skriver nåt helt galet. *asg*

Är det nån speciell fest det där med solfjädrarna? Berätta gärna mer om bakgrunden i så fall.

Jag lånar gärna också en. Det är rätt varmt på jobbet på eftermiddagarna!

Erik Wirdheim said...

Tjejer, tjejer,

Festa major (i Katalonien) och fiesta mayor i andra delar av Spanien firas av alla städer eller t.o.m. stadsdelar och de infaller runt stadens helgons dag, i Vilanovas fall den 5/8 då vi hyllar "la verge de les neus" - jungfrun av snöerna (tror att det syftar på hur otroligt rent vit - puríssima - hon är).

En solfjäder per år målas det - tyvärr har jag inte lyckats förstå vilken som är ny för i år, men jag gillar den men månar och minns inte den från förra året. Staden behåller dem år från år - kan alltså inte erbjuda någon för Saras väggar ;-)

//Erik

Sara said...

Attans... återanvändning är väl bra :-P