CAT: Sobre mi

El meu nom és Erik Wirdheim i sóc originari de Halmstad, Suècia, però des del 2005 visc a Vilanova i la Geltrú - una ciutat costanera a la comarca Garraf, situat a 30 minuts al sud-oest de l'aeroport de Barcelona (El Prat).

Pel que fa a la meva educació, tinc un Mestratge en Administració d'Empreses de la Universitat de Lund (Suècia) i he estudiat unes quantes llengües, de les quals - a més del suec, la meva primera llengua - les més fortes són anglès, txec, espanyol i català, però també parlo rus i alemany i puc fer-me entendre en francès i polonès.

Professionalment em dedico a Puck Import, S.L., - el distribuïdor oficial a Espanya i Andorra dels preservatius RFSU, la marca líder als països nòrdics. El meu objectiu és convertir aquesta empresa en un cap de pont per als negocis que vulguin establir-se a Espanya, Suècia, la República Txeca o en diversos països europeus i necessiten un agent de vendes multilingüe per a la seva entrada al mercat. Com a part de les activitats de màrqueting de la meva empresa, aprofundeixo activament els meus coneixements com a creador de continguts i community manager en blocs i mitjans socials.

Abans en la meva carrera vaig passar deu anys treballant en el grup suec Duni - un proveïdor internacional de l'hostaleria i de les cadenes de gran distribució. Ocupava diversos càrrecs (Controller, Director d'Unitat de Negoci i Gerent de Vendes) en diferents països (Suècia, Polònia, República Txeca, Tailàndia i Espanya) i solia ser apreciat per les meves qualitats com a líder d'equip.

El meu temps lliure comparteixo entre, d'una banda, l'activitat física i, de l'altra, excursions per la zona on ara vivim; Penedès - la terra de cava i vins. Em fascina la vibrant cultura popular catalana i als turistes que volen descobrir-la els ajudo a través del servei web Discover Penedès. A més, sóc membre de la colla castellera local - Bordegassos de Vilanova.

Quant a la motivació, probablement es pot dir que sóc una encarnació de l'expressió "aprenentatge permanent". Últimament he tornat als meus estudis de rus. L'origen de la meva decisió era un desig de contribuir a la indústria del turisme a Catalunya - es comprendrà que la vaig prendre abans que la Diputació de Barcelona decidís que Rússia no era un mercat d'alta prioritat -, però ara no la canviaré ja que aquesta llengua és tan singular per la seva bellesa.

Quina és la funció del bloc Wirdheim in Vilanova?

Wirdheim in Vilanova és una eina que em motiva a aprendre més sobre la societat on voluntàriament m'he traslladat amb la meva família. També constitueix un fòrum on puc provar les teories i idees que formulo al ritme que vaig descobrint la comunitat local i la seva cultura.

A més, el bloc és un exemple de com jo - que vaig créixer com un nen monolingüe - estic lluitant per fer-me bi-o multilingüe, encara que és un repte molt gran.

L'idioma principal del bloc és l'anglès. Els posts que fins ara he escrit en català poden trobar-se aquí.