Thursday, 22 April 2010

La Mostra - Kataloniens största barnteaterfestival

la mostra igualada april 2010 teatre cercle mercantil

Kataloniens största barn- och ungdomsteaterfestival heter la Mostra (fira de teatre infantil i juvenil) och organiseras årligen i Igualada. Dagarna 14:e-18:e april hölls den i år för 21:a gången, och ett sextiotal teaterkompani bjöd på 140 föreställningar.

Barnen och jag åkte dit en av dagarna och såg Alice i underlandet (Alícia al pais de les meravelles som musikteater - alltså inte filmen som precis har haft premiär - av gruppen La Trepa. Föreställningen spelades i den mycket vackra Teatre Cercle Mercantil och egentligen från sex år eftersom den var över en timme lång, men vår fyraåring följde koncentrerat med hela tiden. Efteråt gick vi på långpromenad (länge leve sparkcykeln!) genom staden för att också upptäcka några av de lekaktiviteter som också erbjuds under de här dagarna.

la mostra igualada april 2010 ecoxoc

la mostra igualada april 2010 mocadors

Jag hoppas att fler och fler av de utlänningar som bor i Katalonien ger sina barn chansen att upptäcka den här festivalen. Igualada har en charmig historisk stadskärna men också spännande, halvöde gamla fabrikskvarter, Barri del Rec, som berättar om stadens forna storhet inom textil- och läderindustrin. Att åka till stan från Barcelonas centrum tar en timme i bil motorvägen A2. Alternativt kan man åka tåg (FGC, linje R6) som utgår från plaça d’Espanya.

- - -

Ni som är med i kooperativet Abacus eller Super-3 får rabatt på biljetterna under la Mostra, så glöm inte medlemskorten hemma.

- - -

Här har ni min post om vårt besök på la Mostra 2009.

- - -

Technorati tags: Anoia, Katalonien, Igualada, Penedès,

No comments: