Sunday, 29 June 2008

'Correfoc' or 'Ball de Diables'Catalans' love of noise is something which we have quite some difficulties to adapt to, although - step by step - we are learning to see the charm in it.

A good example of this 'cult' is the correfoc or ball de diables - people dressed up as devils, dancing around with fire. And there is not just one group, but one after the other, and in any Catalan town with a decent cultural life you will have the chance to see them many times a year.

Here is one group (colla) captured during the ongoing Setmana del Mar, les Festes de Sant Pere here in Vilanova.

What we see on the video clip was called a correfoc - where the audience is invited to join the dance under the fire - but this time I did not see any spectators challenging themselves to do so. Ball de diables is when the same groups of devils make formal performances - still with fire spitting sticks in their hands, but with more attention paid to dance steps and jumps.

- - -

Encara que he llegit els textos a Wikipedia, desconec la diferència entre el correfoc i el ball de diables. Sigui el que sigui, el que vam veure ahir en la cercavila de la Setmana del Mar, les festes de Sant Pere, li va fer tant de por al nostre fill petit que la meva dona va haver de deixar la festa corrent. El fet que va néixer per aquí no l’ha immunitzat res contra el nivell de so.

Mentres vam estar amb els seus amics de l’escola, el fill gran es va portar com si els diables fossin la cosa més normal del món, però tan aviat com vam acomiadar-nos d’ells, em va confessar que el soroll no li agrada gens a ell tampoc. Quin impediment al nostre camí cap a l'integració.

- - -

Gràcies a l'explicació que em va donar en Joan Ignasi Gómez sobre la diferència entre un correfoc i el ball de diables, he pogut millorar la calitat de la part anglesa d'aquesta entrada.

- - -

Technorati tags: Catalonia, Catalunya

No comments: