Saturday, 6 February 2010

'Vilanovas kondombutik' ansluter sig till karnevalsfirandet

condoneria vilanova carnaval 2010

"Under karnevalen är allt tillåtet" eller "Per carnaval tot s’hi val", säger invånarna här i Vilanova i la Geltrú på katalanska och visar därmed sin trohet till högtidens ursprungliga väsen. Karnevalens popularitet bygger till stor del på att folk under några få dagar, dolda bakom masker, kan vända upp och ner på den etablerade ordningen.

Karnevalen i Vilanova i la Geltrú har en lång historia och kännetecknas av en rad satiriska och inte minst erotiska inslag. Av tradtition brukar det delas ut kondomer och i år ansluter sig 'Vilanovas kondombutik' till firandet. En specialdesignad provförpackning kommer att delas ut gratis till våra kunder men då och då också ute på gatorna. Texten "Fes l’amor, no la guerra" är den katalanska versionen av ”Make love, not war”, en passande uppmaning eftersom ett karamellkrig är den största karnevalshändelsen här.

Vi har redan fått frågan om vi - som ett lika illasinnat som typiskt karnevalsskämt - har stuckit hål på produkterna. Så är naturligtvis inte fallet, eftersom vi är stolta att representera RFSU – kvalitetskondomer tillverkade i Sverige.

fes lamor no la guerra vilanova geltru
- - -

Samma post på engelska, katalanska och spanska.

- - -

Technorati tags: Karneval, Katalonien, Penedès, Vilanova

No comments: