Tuesday, 23 February 2010

SWE: Katalansk och spansk press om karnevalskondomerna

Diari de Vilanova condons comparsers RFSU

För två veckor sedan lanserade Puck Import specialdesignade provkuvert för att fira karnevalen i Vilanova i la Geltrú med svenska RFSU-kondomer. Att de skulle tas emot väl och locka till skratt bland stadens invånare var förväntat, men vi har blivit mycket positivt överraskade över att också synas i pressen.

Först ut var Diari de Vilanova, som skrivs på katalanska och täcker det comarca (ungefärligen län) som heter Garraf. Tidningen presenterade utförligt våra aktiviteter som RFSU-distributör och berömde oss för att hitta originella lösningar så här i kristider.

LaVanguardia sobre RFSU Erik Wirdheim 100215-1

Därefter tog LaVanguardiareferenstidning i Katalonien men samtidigt, eftersom den skrivs på spanska, den fjärde största i Spanien – upp temat. I en artikel om allt som hände i Garraf (i detta comarca ligger ju inte bara Vilanova utan också det mer internationellt välkända och lika karnevalstokiga Sitges) under den aktuella högtiden påminde tidningen om att karnevalskungen (på spanska Su majestad Carnestoltes) uppmuntrar sina undersåtar att hänge sig åt det köttsliga men rekommenderar alla att skydda sig, till exempel med våra kondomer.

Puck Import har hittills delat ut 450 gratisprover – framför allt under karnevalsparaden l'Arrivo – men har fortfarande en del kvar för kunder som besöker oss i Vilanova i la Geltrú.

- - -

En liknande post på engelska, katalanska och spanska.

- - -

Technorati tags: Karneval, Katalonien, Penedès, RFSU, Vilanova

No comments: