Wednesday, 29 September 2010

SWE: Wirdheim i Vilanova

Generalstrejk i Spanien

Idag, 29/9, var det generalstrejk i hela Spanien och våra barn har, liksom flertalet av deras kompisar, varit hemma från skolan. Utländska media har uppmärksammat problemen som uppstått i flygtrafiken men även om de skall inte förringas är det värt att betona att vi har varit förvarnade om det här datumet sedan länge.

Här i Vilanova i la Geltrú undvek många affärer att öppna på morgonen, men på eftermiddagen var det mesta tillbaka till det normala. Demonstrationståget organiserat av fackförbunden CC.OO. och UGT var betydligt större än vad jag hade räknat med. Samtidigt var jag förvånad över att inte känna igen någon av dem som deltog. Vilanova är kanske större än vad jag vill inbilla mig.

Facebook och jag är inte vänner längre

Joves Amiguets del Latex 4de9 Vilanova

Igår stängde Facebook av mitt konto (och därmed också mitt företags sidor) och det var ju inte så kul. Desaktiveringen skedde utan förvarning, vilket betyder att jag måste ha begått ett grovt brott mot nätverkets regler. Förmodligen är den mina castellers-kondomer som har blivit anmälda för att vara “pornografiska”. Någon annan anledning kan jag inte komma på. Allt löser sig till slut - på ett eller annat sätt - men till dess får jag be er kontakta mig via mejl eller Twitter (Wirdheim, CondonesYSexo och SalutiSexe).

Mänskliga torn - Diada d’Albert Salvany

I lördags byggde Bordegassos de Vilanova mänskliga torn till den tidigare medlemmen Albert Salvanys minne. För oss som “hemmalag” var detta sannolikt säsongens sista chans att bygga ett torn om åtta nivåer. Den tog vi inte – vårt försök till en 4de8 fick nedmonteras okrönt (intent desmuntat). Vi fullbordade en 5de7, men såg både vår 4de7 amb agulla och pilar de 5 rasa ihop.

Våra gäster var Moixiganguers d’Igualada och Xicots de Vilafranca. De förra imponerade med en 3de7 amb agulla där pelaren verkligen fick arbeta, men fullbordade också 4de7, 3de7 och pilar de 5. De senare kunde ha varit djärvare eftersom det är hög tid för dem att komma iform och här var de nästan på hemmaplan. Vad vi fick se Xicots fullborda var 5de7, 4de7 amb agulla, 3de7 och pilar de 5.

Molta merda a tots els castellers penedesencs!

På söndag hålls Concurs de Castells och jag håller tummarna för att Castellers de Vilafranca ger oss ännu en superföreställning samt att Nens del Vendrell och Xicots de Vilafranca överträffar sig själva.

- - -

För MVG krävs också:

DN: Demonstration slutade med oroligheter

No comments: