Wednesday, 27 March 2013

SWE: Upptäck den katolska påsken i Tarragona - eller i Cubelles!Om du har rest till Barcelona för att uppleva en traditionell katolsk påsk då föreslår jag att du omedelbart lämnar den katalanska huvudstadsregionen och kör söderut. För omväxlings skull kommer jag inte att rekommendera att du stannar i Penedès - som du oundvikligen passerar på din väg - utan fortsätter ner till Tarragona. Oavsett om du kommer med bil eller tåg så tar resan dit från centrala Barcelona under en och en halv timme och den är verkligen värd det, eftersom det är du här har den största och mest stämningsfulla långfredagprocessionen i hela Katalonien.Med detta sagt, om du är fast besluten att uppleva påsken i Penedès skulle jag rekommendera processionen i Cubelles (Garraf) för långfredagen och sedan påsksångerna - caramelles - i den stad där du råkar vara på besök (eller i grannstaden, om du råkar vara på en plats där denna tradition är reserverad för nästkommande helg).

Och slutligen, om du inte är intresserad av religiösa högtider, observera att Penedès har en hel del andra aktiviteter att erbjuda, till exempel tävlingar i terränglöpning och på mountainbike, jazzkonserter och guidade turer. En omfattande helgagenda på engelska återfinns här.

Upptäck cava- och vinregionen Penedès!

- - -
Relaterade tidigare bloggposter:
ENG: Good Friday Procession in Tarragona
ENG: Good Friday Processions in Les Roquetes och Cubelles

- - -


Mona & Göran: Den här gången förklarar Mona varför hon inte kan stå ut med långfredagsprocessioner och varför hon inte är helt nöjd med de katalanska påsksångerna, caramelles.

No comments: